Društvo paraplegikov

Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Šegova ulica 119, SI-8102 Novo mesto | Tel.: 07 3321 644 | Mobi: 051 642 577 | E-pošta: info@drustvopara-nm.si


Te strani predstavljajo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja z vseh vidikov njegovega delovanja in sestave.

Tradicionalna likovna delavnica in družabno srečanje članov

23.06.2020

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je tudi letos organiziralo že tradicionalno »LIKOVNO DELAVNICO« z udeležbo več kot 10 članic in članov – likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev.


Preberite več »

Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19

16.04.2020

Društvo psihologov Slovenije v partnerstvu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in v sodelovanju z ekipo za psihološko pomoč Civilne zaščite, Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo, Združenjem zakonskih in družinskih terapevtov ter Združenjem psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu, vzpostavlja telefon za prebivalstvo - 041 443 443 za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19.


Preberite več »

OBVESTILO

Spoštovane članice in člani,

sporočamo, da zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s povečano stopnjo epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja nalezljive bolezni - koronavirusa, do nadaljnjega ni uradnih ur na Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Sporočamo in predlagamo, da če imate v tem času kakšne potrebe po dobavi živil ali medicinskih pripomočkov, to sporočite na društvo na tel.št.: 051 642 577 ali 041 693 766 ali na e-mail: drustvo_paraplegikov2@t-2.net . Predsednik je bil v navezi z nekaterimi CSD in dobaviteljem med. pripomočkov.

V kolikor potrebujete kakšne druge informacije, pogovor, svetovanje se prav tako lahko obrnete na društvo.

Prevozov do nadaljnjega ne izvajamo. Prosimo za razumevanje.

Želimo vas obvestiti, da na spletni strani Zveze paraplegikov Slovenije redno objavljajo koristne informacije v zvezi z ukrepi v času epidemije. Hkrati vas obveščamo, da vse aktualne informacije v zvezi s koronavirusom spremljate na spletnih straneh – NIJZ

Pazite nase in ostanite zdravi.

KORONA VIRUS - PRIPOROČILA ZA IZJEMNO RANLJIVE SKUPINE

16.04.2020

Priporočila so namenjena osebam (tudi otrokom), ki jih zaradi njihovega zdravstvenega stanja COVID-19 najbolj ogroža. Namenjena so tudi njihovim družinskim članom in negovalcem. Uporabljajo se v okoliščinah, ko izjemno ranljiva oseba živi doma, s podporo drugih ali brez nje. Enako velja tudi za izjemno ranljive osebe, ki živijo v ustanovah za dolgotrajno oskrbo, bodisi za starejše ali za osebe s posebnimi potrebami.


Preberite več »

Redni letni Zbor članov društva

09.03.2020

V prostorih društva v Novem mestu je v ponedeljek, 09. 03. 2020, potekal redni Zbor članov Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.


Preberite več »

O DRUŠTVU

Programi, ki jih izvajamo, so namenjeni paraplegikom in tetraplegikom, osebam, ki v vsakdanjem življenju uporabljajo za gibanje invalidski voziček ali opornice zaradi posledic nesreč, padcev, poškodb ali operativnih posegov na hrbtenjači.

Društvo deluje na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja in pokriva 19 občin: Mestna občina Novo mesto, Trebnje, Mokronog – Trebelno, Šentrupert, Mirna, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Straža, Šmarješke Toplice, Škocjan, Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Žužemberk, Semič, Črnomelj, Metlika, Brežice, Krško, Sevnica.

Naš program je specifičen, ker je namenjen določeni ciljni skupini, za katero je nujno potreben in ga v tej obliki ne ponuja nobena druga vladna ali nevladna organizacija. Program zagotavlja našim članom možnost, da živijo aktivno in so enakovredni ostalim članom družbe, kljub svoji gibalni oviranosti, kateri niso sami kos.

Preberite več »