Društvo paraplegikov

Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Šegova ulica 119, SI-8102 Novo mesto | Tel.: 07 3321 644 | Mobi: 051 642 577 | E-pošta: info@drustvopara-nm.si


Te strani predstavljajo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja z vseh vidikov njegovega delovanja in sestave.

DAN ODPRTIH VRAT SB IN ZD NOVO MESTO POD GESLOM "GLAS PACIENTU!"

15.09.2023

Ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov, sta Splošna bolnišnica Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto organizirala Dan odprtih vrat. Pod geslom "Glas pacientu!", so na ta dan potekale številne aktivnosti. Naše društvo je sodelovalo pri predstavitvah delovanja društva s stojnico osveščanja v prostorih SB Novo mesto. Organizirana pa je bila tudi okrogla miza »Zagotavljanje varnosti pacientov skozi glas pacienta«, katere osrednji gost je bil predsednik društva, Jože Okoren.


Preberite več »

54. ATLETSKO SPOMINSKO TEKMOVANJE PROF. BOJANA HROVATINA Z MEDNARODNO UDELEŽBO

09.09.2023

Na Atletskem stadionu Portoval v Novem mestu je 9. septembra 2023 potekal že 54. memorial prof. Bojana Hrovatina, ki so se ga tudi tokrat, poleg Slovenije, udeležili atleti in atletinje iz šestih tujih držav. Na 9. mednarodnem tekmovanju so nastopili športniki in športnice iz Severne Makedonije, Črne Gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Češke. Za slovenske atlete pa je bilo to tudi 33. atletsko državno prvenstvo.


Preberite več »

TEKMOVANJE V ŠPORTNEM RIBOLOVU - 19. MEMORIAL VLADA ČURČIJA

07.09.2023

Na ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica – Krško) smo organizirali tekmovanje v športnem ribolovu za paraplegike in tetraplegike – memorial Vlada Čurčija, tokrat že 19. leto zapored.Preberite več »
DELOVNO DRUŽABNO SREČANJE ŠPORTNIKOV30.08.2023

V prostorih društva je potekalo delovno družabno srečanje športnikov društva.


Preberite več »

OGLED RAZSTAVE ROČNIH DEL DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

16.08.2023

Članice Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (in en moški predstavnik) smo tokrat obiskale razstavo ročnih del v knjižnici Sevnica, ki jo je pripravilo Društvo invalidov Sevnica ob 50 - letnici svojega delovanja. 


Preberite več »

O DRUŠTVU

Programi, ki jih izvajamo, so namenjeni paraplegikom in tetraplegikom, osebam, ki v vsakdanjem življenju uporabljajo za gibanje invalidski voziček ali opornice zaradi posledic nesreč, padcev, poškodb ali operativnih posegov na hrbtenjači.

Društvo deluje na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja in pokriva 19 občin: Mestna občina Novo mesto, Trebnje, Mokronog – Trebelno, Šentrupert, Mirna, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Straža, Šmarješke Toplice, Škocjan, Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Žužemberk, Semič, Črnomelj, Metlika, Brežice, Krško, Sevnica.

Naš program je specifičen, ker je namenjen določeni ciljni skupini, za katero je nujno potreben in ga v tej obliki ne ponuja nobena druga vladna ali nevladna organizacija. Program zagotavlja našim članom možnost, da živijo aktivno in so enakovredni ostalim članom družbe, kljub svoji gibalni oviranosti, kateri niso sami kos.  

Preberite več »