Društvo paraplegikov

Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Šegova ulica 119, SI-8102 Novo mesto | Tel.: 07 3321 644 | Mobi: 051 642 577 | E-pošta: info@drustvopara-nm.si


Te strani predstavljajo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja z vseh vidikov njegovega delovanja in sestave.

SODELOVALI PRI PROJEKTU EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI V OBČINI TREBNJE

22.09.2022


Občina Trebnje je med 16. in 22. septembrom 2022 izvajala različne aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM). Letos je potekal pod sloganom »Trajnostno povezani«. Pri tem je sodelovalo tudi naše društvo.


Preberite več »

PREVENTIVNI PREGLED

21.09.2022

Naše društvo veliko pozornosti namenja preventivi in ohranjevanju zdravja naših članov. Tako vsako leto organiziramo predavanje o dejavnikih tveganja za srčno in žilno ogroženost ter preventivni zdravniški pregled srca, krvnega tlaka, vsebnosti holesterola v krvi in vsebnosti sladkorja.


Preberite več »

TEKMOVANJE V RIBOLOVU - 18. MEMORIAL VLADA ČURČIJA

08.09.2022

Naše društvo je že 18. leto zapored organiziralo tekmovanje v športnem ribolovu za paraplegike in tetraplegike – memorial Vlada Čurčija, na ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica – Krško).


Preberite več »

"JZERU JE, JZERA NEJ"

07.09.2022


Na topel jesenski dan, v sredo, 7. septembra, smo za naše člane organizirali izlet na Notranjsko. Ogledali smo si Muzej Cerkniškega jezera – Jezerski hram, Zavod ARS VIVA in grad Snežnik.Preberite več »

OBISK UDELEŽENCEV MEDNARODNEGA TABORA S TUJIMI PROSTOVOLJCI

26.08.2022


Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine vsako leto tradicionalno organizira Tabor za paraplegike in tetraplegike z udeležbo prostovoljcev iz tujine. Obiskali so tudi naše društvo.


Preberite več »

O DRUŠTVU

Programi, ki jih izvajamo, so namenjeni paraplegikom in tetraplegikom, osebam, ki v vsakdanjem življenju uporabljajo za gibanje invalidski voziček ali opornice zaradi posledic nesreč, padcev, poškodb ali operativnih posegov na hrbtenjači.

Društvo deluje na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja in pokriva 19 občin: Mestna občina Novo mesto, Trebnje, Mokronog – Trebelno, Šentrupert, Mirna, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Straža, Šmarješke Toplice, Škocjan, Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Žužemberk, Semič, Črnomelj, Metlika, Brežice, Krško, Sevnica.

Naš program je specifičen, ker je namenjen določeni ciljni skupini, za katero je nujno potreben in ga v tej obliki ne ponuja nobena druga vladna ali nevladna organizacija. Program zagotavlja našim članom možnost, da živijo aktivno in so enakovredni ostalim članom družbe, kljub svoji gibalni oviranosti, kateri niso sami kos.

Preberite več »