Društvo paraplegikov

Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Šegova ulica 119, SI-8102 Novo mesto | Tel.: 07 3321 644 | Mobi: 051 642 577 | E-pošta: info@drustvopara-nm.si


Te strani predstavljajo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja z vseh vidikov njegovega delovanja in sestave.

PRIREDITEV PARAŠPORTNIK LETA 2022

26.01.2023

Na prireditvi Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja, so razglasili in podelili priznanja najboljšim športnicam in športnikom za leto 2022. Najvišje priznanje ZŠIS – SPK, prvi častni član je prejel predsednik našega društva Jože Okoren. 


Preberite več »

14. SMUČARSKI KAMP NA ROGLI

25.01.2023

Na Rogli je potekal že tradicionalni 14. smučarski kamp, ki ga je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije. Kamp je odlična priložnost, da smučanje preizkusijo člani, ki so zaradi takšnih in drugačnih vzrokov pristali na invalidskem vozičku. 


Preberite več »

NOVA ŠTEVILKA OPTIMISTA

30.12.2022

Izšla je nova številka društvenega internega glasila »OPTIMIST« v katerem so predstavljene vsebine dejavnosti paraplegikov skozi leto 2022.


Preberite več »

PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANOV

11.12.2022

Prišel je december, mesec poln veselja in prazničnega vzdušja. Za naše članice in člane ter njihove svojce in spremljevalce, smo ob bližajočem se koncu leta pripravili tradicionalno prednovoletno srečanje. 


Preberite več »

PREDSTAVITEV MEDICINSKIH PRIPOMOČKOV PODJETJA TIK d.o.o.

09.11.2022

Za naše člane smo organizirali predstavitev medicinskih pripomočkov podjetja TIK d.o.o. iz Kobarida. 


Preberite več »

O DRUŠTVU

Programi, ki jih izvajamo, so namenjeni paraplegikom in tetraplegikom, osebam, ki v vsakdanjem življenju uporabljajo za gibanje invalidski voziček ali opornice zaradi posledic nesreč, padcev, poškodb ali operativnih posegov na hrbtenjači.

Društvo deluje na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja in pokriva 19 občin: Mestna občina Novo mesto, Trebnje, Mokronog – Trebelno, Šentrupert, Mirna, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Straža, Šmarješke Toplice, Škocjan, Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Žužemberk, Semič, Črnomelj, Metlika, Brežice, Krško, Sevnica.

Naš program je specifičen, ker je namenjen določeni ciljni skupini, za katero je nujno potreben in ga v tej obliki ne ponuja nobena druga vladna ali nevladna organizacija. Program zagotavlja našim članom možnost, da živijo aktivno in so enakovredni ostalim članom družbe, kljub svoji gibalni oviranosti, kateri niso sami kos.  

Preberite več »