Novice društva

Ostale novice društva

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA NA DOLENJSKEM

Tudi letos smo med Dolenjskimi griči organizirali tradicionalno likovno delavnico z udeležbo šestih likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov iz vse Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Likovna delavnica je potekala v torek, 18. junija 2024. Na delavnici so sodelovali in ustvarjali člani likovne sekcije ZPS: Jožica Ameršek, Igor Papež, Metod Zakotnik, Željko Vertelj, Dragica Sušanj in Vojko Gašperut. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev (VDMFK), kateri slikajo z usti in nogami.

Udeleženci delavnice so pod strokovnim mentorstvom Rassa Causeviga svoje znanje izpopolnjevali v različnih tehnikah slikanja: akrilu in olju na platno, risanju s svinčnikom, ogljem, itd.

Nad organizacijo je bdela Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu in ljubiteljska slikarka.

 

Likovniki so v toplem, sončnem dnevu ustvarjali zunaj v senci na svežem zraku in v notranjih prostorih društva. V njihovem ustvarjanju je bilo čutiti sproščeno in prijetno vzdušje. Nastala so čudovita likovna dela, katera so po končani delavnici tudi razstavljali.

 

Slikarskemu dogodku so pozornost posvetili tudi mediji, razstavo pa si je ogledalo tudi nekaj članov društva in drugi obiskovalci.