Novice društva

Ostale novice društva

S SLOVENSKO BAKLO DO OLIMPIJSKIH SANJ

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji, v spremstvu tekačev, nosilcev plamenice, želijo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala Olimpijsko reprezentanco Slovenije Pariz 2024 v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 33. olimpijskih igrah nove dobe.

Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Skupina SIJ, ki je že desetletja predana trajnostnemu delovanju, pa nas s plamenico obenem spodbuja k skrbi za boljši jutri. Trdnost, neomajnost, modrost in samozavest, ki jih izžareva plamenica, so pomembne tudi za trajnostne zmage in ključ do premagovanja ovir v novem olimpijskem športu: skrbi za našo prihodnost.


V teh dneh je tudi po dolenjskih in posavskih krajih na poti slovenska olimpijska bakla. Popotovanja bakle po dolenjskih in posavskih občinah so se udeležili tudi člani našega društva. V občini Trebnje je pri nošenju bakle sodeloval Tone Kanc, v Mestni občini Krško so sodelovali Mirko Sintič, Martin Kerin in Franci Slivšek, v občini Brežice pa Katja Gerdovič, Žiga Vinetič in Dušan Rupar. V Mestni občini Novo mesto so sodelovali Martina Glavič, Jože Cimrmančič in Mirko Sintič. V prihodnjih dneh pa bodo naši člani sodelovali tudi v drugih občinah.