KEGLJAČI NAŠEGA DRUŠTVA ODLIČNI NA 2. KOLU LIGE ZPS

Na kegljišču Športnega centra v Ravnah na Koroškem, je v petek, 23. februarja 2024 potekalo 2. kolo lige ZPS v kegljanju in hkrati 29. Grnjakov memorialni turnir, v organizaciji Društva paraplegikov Koroške in ZPS.

Na kegljišču se je zbralo 30 tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev paraplegikov. Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno (moški, ženske, tetraplegiki, veterani).

Ekipo našega društva so sestavljali Anton Kanc, Franc Kuhelj, Gašper Peček in Martina Glavič.

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa našega društva DP Novo mesto (1901), druga je bila DP Koroške (1803), tretja DP Celje (1750), četrta DP Ljubljana (1669), peta DP Murska Sobota (1516), šesta DP Koper (1515), sedma pa DP Maribor (1391).

Tekmovalci našega društva so se odlično odrezali tudi v posameznih konkurencah in posegli po najvišjih mestih. Anton Kanc je v najštevilčnejši in najmočnejši moški konkurenci dosegel 1. mesto, Franc Kuhelj v konkurenci med veterani 1. mesto, prav tako 1. mesto v ženski konkurenci pa je dosegla Martina Glavič.

Za nemoten potek tekmovanja je skrbel sodnik Miran Kopmajer.