Novice društva

Ostale novice društva

2. MESTO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V KOŠARKI NA VOZIČKIH

V športni dvorani Tri Lilije v Laškem, je v nedeljo, 14. aprila 2024 potekalo 33. državno prvenstvo v košarki na vozičkih (play – off). Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, v so organizaciji Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Združena ekipa DP Kranj – Novo mesto, v kateri igrajo naši tekmovalci se je v prvi tekmi pomirila z ekipo DP Maribor in zmagala z rezultatom 67:47.

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi DP Ljubljana Mercator in DP Celje Thermana. Zmagala je ekipa DP Celje Thermana, z rezultatom 63:45.

Za tretje mesto sta se pomerili poraženi ekipi – DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. S tesnim rezultatom 57:55 je tako 3. mesto osvojila ekipa DP Ljubljana.

V zadnji, četrti tekmi sta se za naslov državnega prvaka pomerili najboljši ekipi DP Kranj-Novo mesto in DP Celje Thermana. Po boljši igri je s končnim rezultatom 63:50 naslov državnih prvakov osvojila ekipa DP Celje Thermana. Naša ekipa DP Kranj – Novo mesto je tako osvojila 2. mesto.

Tekme sta sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, ob delegatu Milanu Lukanu.

Končni vrstni red:

1.      DP Celje Thermana

2.      DP Kranj – Novo mesto

3.      DP Ljubljana

4.      DP Maribor