Novice društva

Ostale novice društva

VOŽNJA Z ELEKTRIČNIMI PRIKLOPI PO NOVEM MESTU

Za naše člane smo v petek, 20. oktobra 2023 organizirali vožnjo z električnimi priklopi za invalidske vozičke, po Novem mestu.

Zbrali smo se na parkirišču društva in se skupaj podali po dostopnih poteh po Novem mestu, najprej prečkali novo brv (Štukljeva brv) za pešce in kolesarje preko reke Krke v Irči vasi proti Bršljinu in naprej proti centru mesta. Na Glavnem trgu smo se okrepčali s kavo in pijačo, se ustavili pred Rotovžem in nadaljevali pot proti drugi novi Julijini brvi, po Župančičevem sprehajališču ob Krki, na Loko. Od tam pa nazaj proti društvu, kjer so se udeleženci izkoristili čas še za druženje. Pot je bila dolga okoli 10 kilometrov. Vožnje se je udeležilo 8 invalidov s priklopi in spremljevalci. V sodelovanju s podjetjem RTS Medical d.o.o., pa smo članom, kateri nimajo električnih priklopov želeli omogočiti, da se udeležijo vožnje in se preizkusijo v vožnji s priklopi.

Sončen dan smo z vožnjo lepo izkoristili in si ogledali prestolnico Dolenjske, nekaj znamenitosti in dostopne kolesarske poti. Zagotovo pa bomo podobne kolesarske izlete še ponovili.