TEKMOVANJE V BILJARDU ZA 14. POKAL ZPS

Zveza paraplegikov Slovenije (ZPS) je v so organizaciji našega Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, organizirala tekmovanje v biljardu paraplegikov in tetraplegikov za 14. pokal ZPS.

Tekmovanje je potekalo v Planetu Tuš, v Novem mestu, v četrtek, 16.02.2023. Tekmovanje se je pričelo ob 9.15 uri z žrebanjem ter kratko predstavitvijo poteka tekmovanja.

Tekmovanje je vodil Matej Brajkovič. Izpeljava je potekala pod strokovnim vodstvom tekmovanja, ki pa je bila primerljiva z uradnimi tekmovanji.

Zaradi manjšega števila tekmovalcev, se je moral prvotno planirani repasaž sistem spremeniti v skupinsko tekmovanje. Deset nastopajočih se je razdelilo v dve skupini po pet. V vsaki skupini so igrali vsak z vsakim. Najboljša dva iz vsake skupine sta se uvrstila naprej v drugi del tekmovanja, ki je bil sestavljen iz dveh polfinalov in finala.

Igralo se je igro osmica, bolj podrobno - kmečka osmica, z razliko zaključka. Črno kroglo je lahko igralec vsakič, ko je bil na potezi, napovedal v poljubno luknjo. Vsi tekmovalci so v času igranja na turnirju morali igrati sede na invalidskem vozičku.

Na petih biljardnih mizah se je pomerilo deset tekmovalcev iz  DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP Prekmurja in Prlekije, DP ljubljanske pokrajine in DP Podravja. Naše društvo sta zastopala Mirko Sintič in Gašper Peček.

Končni vrsti red – prvo mesto David Slaček, kateri je osvojil tudi prehodni pokal, drugi je bil Slavko Krajnc, tretje mesto sta si delila Zdenko Lilek in Rok Bratovž.

Ob zaključku so najboljšim podelili pokal in medalje. Za praktične nagrade pa je poskrbelo naše društvo.