Novice društva

Ostale novice društva

TEKMOVANJE V ŠPORTNEM RIBOLOVU - 19. MEMORIAL VLADA ČURČIJA

V četrtek, 7. septembra 2023, je naše društvo na ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica – Krško) organiziralo tekmovanje v športnem ribolovu za paraplegike in tetraplegike – memorial Vlada Čurčija, tokrat že 19. leto zapored.

Tekmovanja se je udeležilo 11 ribičev, iz petih pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o lovu rib Ribiške zveze Slovenije. Tekmovanje za memorial je potekalo samo z »MATCH palico« z rolo (palico z »mašinco«, brez štek palice). Vaba in hrana je bila dovoljena samo na kostne črve in koruzo.

Po pretečenem času za ribolov in tehtanju ulova je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, katere je podelil Mirko Sintič, referent za šport na društvu. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje.

Največ rib je ulovil Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske (16060 g) in tako osvojil tudi prehodni pokal, drugi je bil Zdenko Lilek iz DP Podravja  (8980 g), tretje mesto pa je osvojil član DP Prekmurja in Prlekije, Leon Jurkovič (6520 g).

Najtežja riba se je ujela ribiču našega društva, Mirku Sintiču – 2040 g. (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja).