PREDNOVOLETNO SREČANJE

V decembru je čas za organizacijo prednovoletnega srečanja za naše člane, kateri ga sodeč po odzivih vsako leto z veseljem pričakujejo. Prednovoletno srečanje je vedno množično obiskano, nič drugače ni bilo tudi letos. V nedeljo, 10. decembra 2023 smo se v lepem številu zbrali v gostišču Pugelj v Novem mestu. Poleg članic in članov, so se srečanja udeležili tudi nekateri njihovi svojci, spremljevalci, asistenti in sodelavci društva.

Po dobrem kosilu je v nadaljevanju vse prisotne nagovoril in pozdravil predsednik društva, Jože Okoren. Zahvalil se je vsem za tako številčno udeležbo in za aktivno sodelovanje v društvenih aktivnostih tekom leta ter zaželel vse dobro tudi v prihajajočem novem letu.

V nadaljevanju je za popestritev druženja poskrbela otroška folklorna sekcija Srbskega kulturnega društva Novo mesto, s svojim izredno zanimivim kulturnim programom, s pesmijo in plesom.

Jože Okoren se je nastopajočim otrokom zahvalil z majhno pozornostjo, katero je za njih pustil Božiček, prav tako pa Božiček ni pozabil niti na otroke, kateri so se s svojimi starši in svojci udeležili srečanja. Za folklorni nastop je poskrbela ga. Branka Bukovec, predsednica Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. V zahvalo za večletno dobro sodelovanje, pomoč in podporo našemu društvu ji je Jože Okoren izročil sliko (likovno delo naše članice Jožice Ameršek) in šopek.

S svojim pevskim nastopom, pa so srečanje popestrili tudi štirje pevci Moškega pevskega zbora vinogradnikov Čatež.

Nedeljsko popoldne je minilo v prijetnem in sproščenem vzdušju, v družbi prijateljev, ob dobri hrani in pijači. Ob prijetnem pogovoru in druženju smo se poslovili od preteklega leta in nazdravili novemu.

Zahvaljujemo se voznikoma Francu in Aljoši za pomoč pri prevozu naših članov na omenjeno srečanje, osebju gostišča Pugelj za dobro postrežbo in vsakoletno gostoljubje in DRPD Novo mesto in nastopajočim Srbskemu kulturnemu društvu Novo mesto in  Moškemu pevskemu zboru vinogradnikov Čatež, za popestritev našega srečanja s svojim kulturnim programom.