OGLED RAZSTAVE ROČNIH DEL DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

Članice Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (in en moški predstavnik) smo tokrat obiskale razstavo ročnih del v knjižnici Sevnica, ki jo je pripravilo Društvo invalidov Sevnica ob 50 - letnici svojega delovanja. Na omenjeni razstavi sta med drugim razstavljali tudi članici našega društva, slikarka Jožica Ameršek s svojimi likovnimi deli in Anica Radej z različnimi izdelki ročnih del (kvačkani in vezeni prti, šivane čestitke, šivane slike, gobelini, …). Nad razstavo smo bili navdušeni, saj je razstavljenih ogromno slik in čudovitih ročnih del za katera je potrebno veliko potrpežljivosti in vztrajnega, natančnega dela. Razstava je paša za oči in hrana za dušo. Na razstavi smo videle izdelke, ki bi jih tudi same poskusile narediti na naših delavnicah.

Ker smo bolj vedoželjni nas je zanimalo, kaj imajo na domoznanskem oddelku, prijazna knjižničarka nam je oddelek razkazala in obrazložila, da tam hranijo publikacije in gradiva, ki neposredno govorijo o krajih in ljudeh s področja Občine Sevnica, kjer knjižnica deluje.

Po ogledu smo si privoščili sladico v sosednji slaščičarni, ki je lepo dostopna za vozičke, malo poklepetale, kaj vse smo doživele čez poletje in tako prijetno zaključile naš dan.