Novice društva

Ostale novice društva

LIKOVNA DELAVNICA NA DOLENJSKEM

Tudi letos smo organizirali tradicionalno likovno delavnico z udeležbo 9 likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov iz vse Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Na delavnici so sodelovali: Jožica Ameršek, Katja Gerdovič, Metod Zakotnik, Radovan Gros, Miran Jernejšek, Željko Vertelj, Ljudmila Turk, Dragica Sušanj in Vojko Gašperut. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev.

Udeleženci delavnice so pod strokovnim mentorstvom Rassa Causeviga svoje znanje izpopolnjevali v različnih tehnikah slikanja: akrilu in olju na platno, risanju s svinčnikom, barvicami, ogljem, itd.

Nad organizacijo je bdela Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu in ljubiteljska slikarka.

 

Likovniki so ustvarjali v notranjih prostorih društva, pa tudi zunanjih površinah, kljub nekoliko slabšem vremenu. V njihovem ustvarjanju je bilo čutiti sproščeno in prijetno vzdušje. Nastala so čudovita likovna dela, katera so po končani delavnici tudi razstavljali.

 

Likovno delavnico so si ogledali tudi učenci OŠ Dragotin Kette Novo mesto in vodstvo Dijaškega in študentskega doma Novo mesto. Delavnico in razstavo del, pa so si ogledali tudi lokalni mediji ter tudi ostali člani našega društva.