Novice društva

Ostale novice društva

JOŽE OKOREN ČASTNI OBČAN OBČINE TREBNJE

V Parku likovnih samorastnikov v Trebnjem je v četrtek, 22. junija 2023, v sklopu praznovanja 15. občinskega praznika, potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Trebnje.

Na osrednji svečanosti je zbrane pozdravila in slavnostno nagovorila županja Občine Trebnje Mateja Povhe.

 

V sklopu praznovanja, so podelili plaketo in priznanje občine Trebnje ter naziv častnega občana Občine Trebnje, kateri je postal predsednik našega društva, Jože Okoren. V obrazložitvi so navedli, da je Jože Okoren prvi Slovenec s paraolimpijsko kolajno, dolgoletni predsednik in soustanovitelj Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, za življenjsko delo in izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, predvsem športa invalidov ter za vztrajnost in življenjsko energijo, s katerima navdihuje k izboljšanju položaja invalidov in spodbuja k ustvarjanju vključujočega okolja in solidarnejše skupnosti za vse.

Slovesnost je obogatil tudi pester kulturni program. Nastopili so Godalni orkester Glasbene šole Trebnje, z dirigentom Markom Fabianiem, sopranistka Manca Korbar in kvartet Ingenium. Program je povezovala Petra Krnc Laznik.

Iskrene čestitke!