Novice društva

Ostale novice društva

GAŠPER PEČEK DRŽAVNI PRVAK V RIBOLOVU S PLOVCEM

V nedeljo, 2. julija 2023 je na ribniku Raztez v Brestanici potekalo državno prvenstvo v ribolovu s plovcem, katerega je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – SPK.

Tekmovanja se je udeležilo tudi 15 tekmovalcev iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, med njimi tudi naši člani: Gašper Peček, Mirko Sintič in Tine Gorenc.

Z največ ulovljenimi ribami je naslov državnega prvaka osvojil član našega Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Gašper Peček (17160 g), drugo mesto je osvojil Boštjan Ceglar iz DP ljubljanske pokrajine (15960 g), tretje pa Miran Jernejšek iz DP Podravja (5100 g).


Zaključila se je tudi ligaška sezona v ribolovu s plovcem za sezono 2022/2023. Po izpeljanih 4. kolih lige, je v ekipni konkurenci prvo mesto osvojila ekipa DP Prekmurja in Prlekije, drugo mesto ekipa našega DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, tretje mesto ekipa DP jugozahodne Štajerske, četrta je bila ekipa DP Podravja, peta ekipa DP Istre in Krasa, šesta ekipa DP Koroške, sedma pa ekipa DP ljubljanske pokrajine.

 

V posamični konkurenci je po 4. kolih prvo mesto v ligi osvojil Rudi Centrih (DP jugozahodne Štajerske), drugo mesto član našega društva Gašper Peček (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja), tretje pa Silvo Križanič (DP Prekmurja in Prlekije).

V ligi sta tekmovala tudi člana našega društva – Mirko Sintič, kateri je osvojil 6. mesto v ligi in Tine Gorenc, kateri je osvojil 15. mesto.

 

Iskrene čestitke!