Novice društva

Ostale novice društva

EKIPNO TEKMOVANJE V KEGLJANJU - 16. RTŠ

15. maja 2023 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v sklopu projekta 16. Rudolfovih tednov športa v Mestni občini Novo mesto, katere organizira Zavod Novo mesto, organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju, na kegljišču Portoval v Novem mestu.

Tekmovanja se je udeležilo pet ekip iz pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP Podravja, DP Prekmurja in Prlekije in DP Istre in Krasa). Tekmovali so po pravilniku Zveze paraplegikov Slovenije.

Največ kegljev je podrla in posledično osvojila pokal za prvo mesto domača ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1880 podrtih kegljev), drugo mesto je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (1694 podrtih kegljev), tretje DP Podravja (1691 podrtih kegljev), četrto mesto ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1404 podrtih kegljev), peto mesto pa ekipa DP Istre in Krasa (730 podrtih kegljev).

Po končanem tekmovanju je na sedežu društva potekala razglasitev rezultatov in podelitev pokalov za najboljše tri ekipe in najboljšega kegljača tekmovanja ter spominskih medalj, katere je zagotovil Zavod Novo mesto, prejeli pa so jih vsi udeleženci.

Pokal za največ podrtih kegljev na tekmovanju je osvojil Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (494 podrtih kegljev).

Pokale in medalje je podelil referent za šport na društvu, Mirko Sintič, skupaj s podpredsednico društva, Martino Glavič. Mirko se je pred podelitvijo vsem prisotnim zahvalil za udeležbo in sodelovanje.


Zahvaljujemo pa se tudi Kegljaškemu društvu Krka Novo mesto, kateri so nam pomagali pri organizaciji in poskrbeli za zelo strokovno sojenje in nemoten potek tekmovanja.