Novice društva

Ostale novice društva

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA


Tradicionalno, kot vsako leto, smo tudi letos organizirali »LIKOVNO DELAVNICO« z udeležbo 10 članic in članov – likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov iz vse Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev.

Udeleženci delavnice so svoje znanje izpopolnjevali v različnih tehnikah slikanja: akrilu in olju na platno, risanju s svinčnikom, rezbarjenju, itd. Na tokratni delavnici je udeležencem delavnice pri ustvarjanju svetovala mentorica, slikarka ga. Ljudmila Turk.

Nad organizacijo je bdela Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu in ljubiteljska slikarka.

Vreme je bilo likovnikom zelo naklonjeno, tako, da so lahko ustvarjali na zunanjih površinah društva, pod uto, na soncu in toplem svežem zraku. Sproščeno in prijetno vzdušje je bilo opaziti tudi v njihovem ustvarjanju. Nastala so čudovita likovna dela, katera so po končani delavnici tudi razstavljali.

Likovno delavnico so si v velikem številu ogledali tudi učenci OŠ Dragotin Kette Novo mesto. Delavnico in razstavo del, pa so si ogledali tudi lokalni in nacionalni mediji ter tudi ostali člani našega društva.