Novice društva

Ostale novice društva

TEKMOVANJE V RIBOLOVU - 18. MEMORIAL VLADA ČURČIJA


Naše društvo je že 18. leto zapored organiziralo tekmovanje v športnem ribolovu za paraplegike in tetraplegike – memorial Vlada Čurčija.

Tekmovanje je potekalo na ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica – Krško), v četrtek, 8. septembra 2022.

Tekmovanja se je udeležilo 17 ribičev, iz šestih pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o lovu rib Ribiške zveze Slovenije. Tekmovanje za memorial je potekalo samo z »MATCH palico« z rolo (palico z »mašinco«, brez štek palice). Vaba in hrana je bila dovoljena samo na kostne črve in koruzo.

Po pretečenem času za ribolov in tehtanju ulova je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, katere je podelil Mirko Sintič, referent za šport na društvu. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje.

Največ rib je ulovil Leon Jurkovič iz DP Prekmurja in Prlekije (9990 g) in tako osvojil tudi prehodni pokal, drugi je bil Venčeslav Bezjak iz DP Prekmurja in Prlekije (3970 g), tretje mesto pa je osvojil član DP jugozahodne Štajerske, Rudi Centrih (3890 g).

Najtežja riba se je ujela ribiču Leonu Jurkoviču – 3080 g. (DP Prekmurja in Prlekije).