Novice društva

Ostale novice društva

RAČUNALNIŠKI TEČAJ


Za naše člane smo organizirali računalniški tečaj. Udeležilo se ga je šest znanja željnih tečajnikov, kateri so na do sedaj štirih srečanjih spoznavali osnove računalništva. Udeleženci tečaja so prišli z različnimi nivoji znanja računalništva, kar je bil kar izziv za vodjo tečaja, člana našega društva, Francija Slivška, kako pripraviti vsebine tečaja. Franci Slivšek je na društvu zadolžen za informativno dejavnost, urednik in oblikovalec našega internega glasila Optimist ter dopisnik za revijo Paraplegik, katero izdaja Zveza paraplegikov Slovenije.

Ob pričetku tečaja, je Franci udeležence seznanil z osnovami uporabe računalnika. V nadaljevanju so spoznali osnove uporabe Worda, pisanju in urejanju besedil, ustvarjanju map za shranjevanje, kopiranje besedila, fotografij in urejanju le-teh v dokumentu. Naučili so se uporabljati in brskanja po spletnih straneh, uporabo elektronske pošte, aplikacije ZOOM ter mnogo drugih uporabnih stvari.

Udeleženci tečaja so odnesli kar veliko novega znanja z različnih področji računalništva. S tečaji bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato vabimo vse zainteresirane člane, da se nam pridružijo.