Novice društva

Ostale novice društva

PREVENTIVNI PREGLED

Naše društvo veliko pozornosti namenja preventivi in ohranjevanju zdravja naših članov. Tako vsako leto organiziramo tudi preventivno predavanje in pregled s področja interne medicine - predavanje o dejavnikih tveganja za srčno in žilno ogroženost ter preventivni zdravniški pregled srca, krvnega tlaka, vsebnosti holesterola v krvi in vsebnosti sladkorja.

Povišan holesterol in krvni sladkor ter previsok krvni tlak sodijo med zelo pogoste bolezni. Paraplegiki in tetraplegiki se zaradi specifičnosti poškodb veliko manj gibajo, zato so za te bolezni še nekoliko bolj dovzetni. Že več let pa ugotavljamo, da je to gotovo eden izmed najbolj obiskanih dogodkov na društvu, kar pomeni, da je preventivno delovanje, skrb za zdravje in za zdrav življenjski slog našim članom še kako pomembno.

Našemu vabilu sta se prijazno odzvali prim. Marijana Žen Jurančič dr. med. spec. internistka in dipl. višja medicinska sestra Branka Vipavec, obe iz URI – Soča. Opravili sta pregled in meritve vsebnosti sladkorja in holesterola v krvi in krvnega tlaka. Vsakemu udeležencu sta izvajalki podali tudi navodila in priporočila na katerem področju morajo še posebej poskrbeti za svoje zdravje.