Novice društva

Ostale novice društva

PREDSTAVITEV MEDICINSKIH PRIPOMOČKOV PODJETJA TIK d.o.o.


Na našem društvu veliko pozornosti namenjamo tudi preventivi in ohranjevanju zdravja naših članov. Paraplegike in tetraplegike po poškodbi hrbtenjače pestijo razne zdravstvene težave. Ena izmed teh težav je tudi inkontinenca, s katero se vsakodnevno srečuje veliko naših članov. V zadnjih letih je na tem področju prišlo do velikega napredka, izboljšav in enostavnejše uporabe medicinskih pripomočkov. Pomembno je, da so člani seznanjeni z medicinskimi pripomočki, kateri so na tržišču in omogočajo samokateterizacijo, načine in prednosti.

V ta namen smo v prostorih društva, v sredo, 09. 11. 2022 organizirali predstavitev medicinskih pripomočkov podjetja TIK d.o.o.

Podjetje TIK d.o.o., s sedežem v Kobaridu, se ukvarja s proizvodnjo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo (med drugim tudi urinskih katetrov). S svojo 60-letno tradicijo proizvodnje medicinskih pripomočkov predstavlja največjega tovrstnega proizvajalca v Sloveniji.

Predstavnik podjetja g. Alen Jazbec, je udeležencem predstavil podjetje, proizvodni proces, njihove izdelke, posebej pa je izpostavil inovativne hidrofilne urinske katetre za enkratno uporabo blagovne znamke greencath®. Predstavil se je tudi Mičo Ostojič, kateri je predstavil svojo izkušnjo z uporabo katetrov.

Svojo osebno izkušnjo z uporabo katetrov TIK d.o.o. je podrobno predstavila tudi Vida Kocjan, upokojena medicinska sestra, žena pokojnega člana našega društva.

Po končani predstavitvi je g Alen Jazbec prisotnim s prve roke odgovoril na številna vprašanja. Razdelil je tudi vzorce katetrov in praktične nagrade.

Sledilo je še člansko družabno srečanje, priložnost za izmenjavo izkušenj in druženje.

Zahvaljujemo se Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske za pomoč pri prevozu naših članov na dogodek.