Novice društva

Ostale novice društva

PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANOV

Prišel je december, mesec poln veselja in prazničnega vzdušja. Za naše članice in člane ter njihove svojce in spremljevalce, smo ob bližajočem se koncu leta pripravili tradicionalno prednovoletno srečanje. V nedeljo, 11. decembra 2022, smo se zbrali v gostišču Pugelj v Novem mestu.

Dobrodošlico je udeležencem v imenu društva v pozdravnem nagovoru zaželela podpredsednica društva, Martina Glavič. Zahvalila se je vsem za tako številčno udeležbo in za aktivno sodelovanje v društvenih aktivnostih tekom leta. Vsem je zaželela lepe praznike in prijetno počutje na srečanju. Zaupala pa nam je tudi skrivnost, da se je med nas skrivoma prikradel Božiček in za otroke pustil darilca, katere jim jih je v njegovem imenu razdelila.

Za zanimiv in pester kulturni program v nadaljevanju, sta poskrbela Daniela Del Pilar Hočevar Aquilera in Borut Antončič iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Daniela je diplomirana plesalka, ki prihaja iz Venezuele, živi v Novem mestu. Ples je njena strast, pleše že več kot 20 let. Je tudi državna prvakinja v orientalskih plesih. Udeleženci, predvsem moški del, so bili nad njenim plesom navdušeni. Borut pa nam je zaigral na kitaro in zapel čudovite pesmi, ki so pobožale dušo. Plesni in glasbeno pevski nastop je še dodatno popestril dan in pričaral veselo vzdušje. Za hudomušen vložek pa je poskrbela ga. Nada, vsem dobro poznana kot gospodarica iz šova Kmetija. Vsem nastopajočim se zahvaljujemo za njihov nastop.

V nadaljevanju smo prisluhnili predstavitvi podjetja RTS Medical d.o.o. Predstavnika podjetja, Robert Žerovnik in Slobodan Banjac, sta udeležencem predstavila svoje podjetje in medicinske pripomočke, katere ponujajo in dobavljajo, invalidski voziček Aria, predvsem pa njihov lastni produkt, električni priklop za invalidske vozičke SPEED3X RS. Predstavila pa sta tudi svoj Zavod za osebno asistenco Zavod Best Asist. Udeležencem pa sta bila na voljo za vsa dodatna vprašanja.

V prijetnem ambientu, ob dobri hrani in prijazni postrežbi, smo pestro srečanje nadaljevali v pozno popoldne.

Tovrstno srečanje je vsako leto množično obiskano. Je priložnost za druženje, klepet, izmenjavo izkušenj in medsebojno spoznavanje ter pregled in analizo iztekajočega se leta. Zaradi epidemioloških razmer zadnje dve leti tradicionalnega srečanja nismo mogli organizirati, zato je bilo letošnje še toliko bolj težko pričakovano.

Zahvaljujemo se Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske za pomoč pri prevozu naših članov.