Novice društva

Ostale novice društva

PRAZNOVANJE ČLANIC V POČASTITEV DNEVA ŽENA


Ženska…

Je mati, hči, žena, sestra. Je neverjetna oseba. Je močna, pametna, zvita. Je strastna, velikodušna, pogumna. Je lepa, pametna. Daje življenje, ljubezen, spoštovanje, hvaležnost in verjame v druge. Ženska vas bo negovala, borila se bo za vas, zato si tudi sama zasluži vse to v zameno.

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga v približno 100 državah praznujejo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.

Tudi na našem društvu smo obeležili ta dan in v počastitev tega praznika, na društvo povabili članice na skupno srečanje, v četrtek, 10. marca 2022. Na povabilo se je odzvalo veliko število članic.

Veselo druženje, ob dobri družbi, kosilu in klepetu je popestril tudi predstavnik moškega spola, Jože Cimrmančič, član Upravnega odbora društva, kateri je udeleženke srečanja nagovoril v imenu društva, jim čestital ob njihovem prazniku, članicam pa razdelil tudi darilca. Ker pa so na ta dan ravno praznovali moški, naša Jožica Ameršek ni pozabila na »mučenike« in Jožetu izročila simbolično darilce. Po kosilu pa je ženske s sladkim presenečenjem presenetil tudi naš član Jože Kermc, kateri je za vse spekel palačinke.

Druženje pa smo popestrili tudi z zabavno igro throwling. Vse udeleženke so se pomerile med seboj, ob smehu, zabavi in glasnem navijanju. Najboljše tri, katere so dosegle najboljše rezultate, pa so dobile tudi simbolično darilce.

Pred srečanjem pa smo organizirali tudi delavnico ročnih del, katero je vodila Irena Matkovič. Članice so se dogovorile za potek nadaljnjih delavnic, podale svoje predloge in ustvarjalne ideje, katere bodo tekom leta tudi uresničile.

Zahvaljujemo se Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske za pomoč pri prevozu naših članic.