Novice društva

Ostale novice društva

EKIPNO TEKMOVANJE V KEGLJANJU

Zavod Novo mesto je po dveh letih »prisilnega« premora v sodelovanju s športnimi društvi ponovno organiziral bogat športni program, v okviru 15. Rudolfovih tednov športa v Mestni občini Novo mesto. Športni dogodki potekajo v mesecu aprilu in maju.

Tudi naše društvo se je odzvalo na razpis in v okviru projekta 15. Rudolfovih tednov športa organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju paraplegikov in tetraplegikov. Tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 16. maja 2022, na kegljišču Portoval v Novem mestu, katero je popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih.

Tekmovanja so se udeležile 4 ekipe pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP Podravja in DP Prekmurja in Prlekije). Tekmovali so po pravilniku Zveze paraplegikov Slovenije. Za pravilni potek tekmovanja je skrbel sodnik Matjaž Zaman.

Največ kegljev je podrla in posledično osvojila pokal za prvo mesto domača ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1797 podrtih kegljev), drugo mesto je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (1610 podrtih kegljev), tretje DP Podravja (1561 podrtih kegljev) in četrto mesto ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1362 podrtih kegljev).

Po končanem tekmovanju je na sedežu društva potekala razglasitev rezultatov in podelitev pokalov za najboljše tri ekipe in najboljšega kegljača tekmovanja ter spominskih medalj, katere so prejeli vsi udeleženci. Pokal za največ podrtih kegljev na tekmovanju je osvojil Viktor Rupnik iz DP ljubljanske pokrajine. Pokale in medalje je podelil referent za šport na društvu, Mirko Sintič. Mirko se je pred podelitvijo vsem prisotnim zahvalil za udeležbo in sodelovanje, zahvalil pa se je tudi sodniku, za vso pomoč pri uspešni izpeljavi tekmovanja. Zahvaljujemo pa se tudi Zavodu Novo mesto in prostovoljcema iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, kateri so nam priskočili na pomoč pri izvedbi tekmovanja.