Novice društva

Ostale novice društva

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA

Društvo je tudi letos organiziralo že tradicionalno »LIKOVNO DELAVNICO« z udeležbo več kot 10 članic in članov – likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev. Svoja likovna dela nekateri izmed njih razstavljajo tudi na odmevnih mednarodnih razstavah. Tu sta predvsem zelo znana Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič.

Udeleženci delavnice so svoje znanje, pod budnim očesom mentorja Rassa Causeviga, izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno, itd. Slikali z rokami in usti. Nad organizacijo je bdela Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu in akademska slikarka. Likovniki so kljub vročini ustvarjali na zunanjih površinah društva, na svežem zraku. Sproščeno in prijetno vzdušje je bilo opaziti tudi v njihovem ustvarjanju.

Po končani likovni delavnici, je sledila razstava likovnih del.

Namen tovrstnih delavnic je med drugim tudi ta, da s tem dogodkom seznanimo širšo javnost in vzpodbudimo še ostale k ustvarjanju. Včerajšnji dan delavnice je bil zaznamovan z veselo novico, da se je navdušil in že pričel s prvimi potezami nov član – tetraplegik.

Slikarsko delavnico in razstavo del, so si poleg lokalnih in nacionalnih medijev ogledali tudi ostali člani društva.

Likovno delavnico sofinancira Mestna občina Novo mesto.