TEKMOVANJE V RIBOLOVU - 17. MEMORIAL VLADA ČURČIJA

V četrtek, 9. septembra 2021 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja organiziralo 17. memorial Vlada Čurčija v ribolovu. Tekmovanje je potekalo na ribniku Raztez - Brestanica (Ribiška družina Brestanica - Krško). Udeleženih je bilo 18 ribičev iz šestih pokrajinskih društev.

Ob 8. uri zjutraj so se tekmovalci zbrali pred ribnikom. Pozdravil in nagovoril jih je referent za šport na Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Mirko Sintič ter tekmovalce seznanil o pravilniku o ribolovu, kateri je bil poslan tudi skupaj z vabilom na tekmovanje. Prisotne sta nagovorila tudi predstavnik Ribiške družine Brestanica – Krško. Sledil je popis tekmovalcev in žrebanje lovnih mest. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o lovu rib Ribiške zveze Slovenije. Tekmovanje za memorial je potekalo samo z »MATCH palico« z rolo (palico z »mašinco«, brez štek palice). Vaba in hrana je bila dovoljena samo na kostne črve in koruzo.

Po pretečenem času za ribolov in tehtanju ulova je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, katere je podelil Mirko Sintič. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje.

Največ rib je ulovil Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske (12510 g), drugi je bil Gašper Peček, član našega društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (10260 g), tretje mesto pa je osvojil član DP Koroške, Boštjan Javernik (6140 g).

Prehodni pokal je osvojil Rudi Centrih (DP JZ Štajerske). Za prehodni pokal velja pravilo, da preide v trajno last po treh zaporednih zmagah ali po petih zmagah v presledkih.

Najtežja riba se je ujela ribiču Venčeslavu Bezjaku – 4350 g. (DP Prekmurja in Prlekije).

Skupni ulov ribičev tekmovalcev je bil 67,440 kg.

Sledilo je kosilo v bližnjem gostišču.