SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA V TEH DNEH POTUJE PO DOLENJSKI IN POSAVJU

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji, v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, z željo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020 v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 32. olimpijskih igrah nove dobe.

Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

V teh dneh je po dolenjskih in posavskih krajih na poti slovenska olimpijska bakla, ki bo svojo pot zaključila v Ravnah na Koroškem na dan, ko se bo v Tokiu prižgal olimpijski ogenj. Popotovanja bakle po dolenjskih občinah, so se udeležili tudi člani našega društva. V občini Škocjan je pri nošenju bakle sodeloval Gašper Mlakar, v občini Trebnje Tone Kanc, v občini Šentrupert Vinko Ahlin, v občini Mokronog – Trebelno Gašper Peček in Tomaž Barbo, v Mestni občini Novo mesto pa so baklo ponesli Jože Cimrmančič, Martina Glavič in naš paraolimpijec Primož Jeralič, kateri je sodeloval tudi pri nošenju bakle v občini Ivančna Gorica.

Olimpijska bakla pa je potovala tudi po posavskih občinah, kjer so sodelovali člani Mirko Sintič in Franci Slivšek v občini Krško, v občini Brežice pa Bernarda Zorko in Dušan Rupar.