Novice društva

Ostale novice društva

GAŠPER PEČEK DRŽAVNI PRVAK V RIBOLOVU

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je 4. julija 2021 v sodelovanju z Ribiško družino Velenje pripravilo državno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide. Ob Škalskem jezeru v Velenju so se tekmovanja udeležili tudi ribiči paraplegiki in tetraplegiki iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Med tekmovalci sta bila tudi člana našega društva, Gašper Peček in Franc Štefanič.

Gašper Peček je z ulovljenimi 2.471 g ubranil lanski naslov državnega prvaka v ribolovu. Drugi je bil Rudi Centrih iz DP Jugozahodne Štajerske, tretji pa Boštjan Ceglar iz DP Ljubljanske pokrajine. Član Franc Štefanič je v kategoriji tekmovalcev invalidov, kateri lovijo stoje, osvojil odlično 9. mesto.

Iskrene čestitke!

Pripis Gašperja Pečka:

Tudi letos je potekalo državno prvenstvo v ribolovu rib s plovcem na Škalskem jezeru v Velenju. Vreme je bilo precej klaverno, celo nekaj drobnih kapljic, vendar je zdržalo vse do konca brez kakšnega nezaželenega tuširanja. Prijetno brez sončka in nič prevroče. Edino veliko vprašanje je bilo, kam so se skrile ribe. Vse dobrote, ki sem jih tako skrbno pripravil v pričakovanju za eno goro rib vendar nič, čisto nič. Ampak tudi ta mali drobižek je lahko zmagovalen.

Osvojiti naslov državnega prvaka je prijeten občutek. Ubraniti ta naslov je pa še toliko slajši. Ob enem bi se pa še rad zahvalil našemu Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja za vso pomoč in podporo. Optiki Lah za očala katera očitno dobro privabljajo ribe. RTS MEDICAL d.o.o., Ribiški družini Sevnica in prijatelju Simonu Čulku za pomoč.