Novice društva

Ostale novice društva

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2021 V OBČINI TREBNJE


Letos je evropski teden mobilnosti potekal pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. Potekal je od 16. do 22. septembra 2021. Ob tej priložnosti so občine predstavile dosežke in trajnostne ukrepe na področju mobilnosti, kamor sodijo izboljšanje prometne varnosti, kolesarske infrastrukture, promocija javnega potniškega prometa in pešpoti.

V projekt je bila vključena tudi Občina Trebnje, katera nas je povabila, da se pridružimo njihovim aktivnostim v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Poleg številnih drugih aktivnosti je Občina Trebnje v sklopu aktivnosti PARK(irni) dan oz. teden za en teden zaprla parkirišče pred občino, ga spremenila v park in ob zaključku 22. septembra izvedla tradicionalni Dan brez avtomobila, kjer je bilo prisotno tudi naše društvo.

Ob tem dogodku, so različne organizacije predstavile svoje delo in izvedele dogodke ali programe s področja skrbi za okolje, prometne varnosti vseh udeležencev v prometu ali splošnega izboljšanja kvalitete življenja.

Naše društvo, je s svojo stojnico osveščalo udeležence in mimoidoče, predvsem mlajšo populacijo, o aktivnostih društva in življenju na invalidskem vozičku.