Novice društva

Ostale novice društva

TEKMOVANJE V ŠAHU - 26. MEMORIAL JOŽETA RADEJA IN HKRATI 1. KOLO LIGE ZPS - GRADEX

V prostorih našega Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je v sredo, 26. 05. 2021 potekalo tekmovanje v šahu – 26. Memorial Jožeta Radeja, ki je bilo hkrati tudi 1. kolo lige ZPS – GRADEX.

Tekmovanja se je udeležilo 14 tekmovalcev – šahistov, iz štirih pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije. Za nemoten potek tekmovanja in sodenje, je skrbel arbiter Marko Jurič.

Tekmovalci so po švicarskem sistemu, sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE, odigrali sedem hitropoteznih krogov, v posamezni in ekipni konkurenci. Za poteze v posamičnih partijah so imeli na voljo deset, tetraplegiki pa dvanajst minut.

Po kočanih bojih na črno – belih poljih, je prvo mesto in prehodni pokal v posamezni konkurenci za memorial Jožeta Radeja dosegel Jasmin Sabljakovič iz DP Ljubljanske pokrajine, plaketo za drugo mesto je osvojil Ljubiša Gajič, plaketo za tretje mesto pa Adam Dmitrovič, oba iz DP Ljubljanske pokrajine.

Ob razglasitvi rezultatov je prisotne nagovoril referent za šport na društvu, Mirko Sintič. Vsem prisotnim se je zahvalil za sodelovanje na tekmovanju, še posebej arbitru Marku Juriču ter podelil plakete in prehodni pokal.

Tekmovanje je bilo posvečeno dolgoletnemu predsedniku društva in tudi odličnemu šahistu, Jožetu Radeju.