Novice društva

Ostale novice društva

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA IN DRUŽABNO SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA


Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je tudi letos organiziralo že tradicionalno »LIKOVNO DELAVNICO« z udeležbo več kot 10 članic in članov – likovnikov iz lokalnih društev paraplegikov Slovenije, ki zaradi invalidnosti ustvarjajo tudi z usti. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev. Udeleženci delavnice so svoje znanje, pod budnim očesom mentorja Rassa Causeviga, akademskega slikarja, izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno, risbi s svinčnikom ter rezbarjenju. Slikali z rokami in usti. Nad organizacijo je bdela Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti na društvu in akademska slikarka. Vreme je bilo likovnikom zelo naklonjeno, tako, da so lahko ustvarjali na zunanjih površinah društva, na soncu in toplem svežem zraku.

Zaradi epidemije virusa Covid – 19, je likovna delavnica potekala malo kasneje kot pretekla leta in sicer v torek, 23. 06. 2020, v prostorih društva, v Novem mestu.

Slikarsko delavnico in razstavo del, so si poleg lokalnih in nacionalnih medijev ogledali tudi številni člani društva in njihovi svojci. Po končani likovni delavnici, je sledila razstava likovnih del in družabno srečanje članov društva. Dan je bil sončen in topel, srečanje članov in likovnikov pa se je ob dobrotah z žara, ki jih je pripravil Pavle, v prijetnem vzdušju nadaljevalo v pozno popoldne.

Delavnico sofinancira Mestna občina Novo mesto.