Novice društva

Ostale novice društva

25. MEMORIAL JOŽETA RADEJA IN 4. KOLO LIGE ZPS - GRADEX V ŠAHU

V prostorih našega Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je v sredo, 30. 09. 2020 potekalo tekmovanje v šahu – 25. Memorial Jožeta Radeja, ki je bilo hkrati tudi 4. kolo lige ZPS – GRADEX. Tekmovanje je bilo posvečeno dolgoletnemu predsedniku društva in tudi odličnemu šahistu, Jožetu Radeju. Tekmovanje je v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije, organiziralo naše društvo.

Tekmovanja se je udeležilo 16 tekmovalcev – šahistov, iz petih pokrajinskih društev paraplegikov Slovenije. Za nemoten potek tekmovanja in sodenje, je skrbel arbiter Marko Jurič.

Tekmovalci so po švicarskem sistemu, sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE, odigrali sedem hitropoteznih krogov, v posamezni in ekipni konkurenci. Za poteze v posamičnih partijah so imeli na voljo deset, tetraplegiki pa dvanajst minut.

Po kočanih bojih na črno – belih poljih, je prvo mesto in prehodni pokal v posamezni konkurenci za memorial Jožeta Radeja dosegel Franc Pinter iz DP Podravja, plaketo za drugo mesto je osvojil Ljubiša Gajič iz DP Ljubljanske pokrajine, plaketo za tretje mesto pa Radoslav Matič iz DP Jugozahodne Štajerske.

Po odigranih 4. kolih lige ZPS – GRADEX, je prvo mesto osvojila ekipa DP Ljubljanske pokrajine (56,0), drugo mesto ekipa DP Jugozahodne Štajerske (48,5), tretje mesto pa ekipa DP Podravja(37,0). Četrto mesto je osvojila ekipa našega društva Dolenjske, Bele krajine in Posavja (37,0), peto ekipa DP Istre in krasa (21,0), šesto pa ekipa DP Gorenjske (4,5).

Pred razglasitvijo rezultatov, je prisotne nagovorila in pozdravila Martina Glavič, podpredsednica društva. Članici Anici Radej, ženi pokojnega Jožeta Radeja je izročila šopek, v spomin na Jožeta. Anica je dolgoletna članica društva, katera se že vrsto let uspešno udeležuje šahovskih tekmovanj.

Ob razglasitvi rezultatov je prisotne nagovoril referent za šport na društvu, Mirko Sintič. Vsem prisotnim se je zahvalil za sodelovanje na tekmovanju, še posebej arbitru Marku Juriču. Pokal in plakete, je v imenu društva podelil s pomočjo Martine Glavič.

Medalje in pokal za ligaško tekmovanje, pa je v imenu ZPS podelil vodja šahovske lige, Jasmin Sabljakovič.

Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli tudi majice, v spomin na jubilejni 25. memorial Jožeta Radeja.