Novice društva

Ostale novice društva

16. memorial Vlada Čurčija - tekmovanje v ribolovu

9. septembra 2020 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja organiziralo 16. memorial Vlada Čurčija v ribolovu. Tekmovanje je potekalo na ribniku Raztez - Brestanica (Ribiška družina Brestanica - Krško). Udeleženih je bilo 18 ribičev iz petih pokrajinskih društev.

Ob 8. uri zjutraj so se tekmovalci zbrali pred ribnikom. Pozdravil in nagovoril jih je referent za šport na Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Mirko Sintič ter tekmovalce seznanil o pravilniku o ribolovu, kateri je bil poslan tudi skupaj z vabilom na tekmovanje. Prisotne je nagovoril tudi predstavnik Ribiške družine Brestanica – Krško, g. Sandi Strupeh. Sledil je popis tekmovalcev in žrebanje lovnih mest. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o ribolovu.

Po dobrem ulovu in njegovem tehtanju je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, katere je podelil Mirko Sintič. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje. Vsi tekmovalci so prejeli tudi darilce – plovčke za ribolov.

Največ rib je ulovil Boštjan Javernik iz DP Koroške (15730 g), drugi je bil Gašper Peček, član našega društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (10240 g), tretje mesto pa je osvojil član DP Jugozahodne Štajerske, Rudi Centrih (9890 g).

Prehodni pokal je osvojil Boštjan Javernik (DP Koroška). Za prehodni pokal velja pravilo, da preide v trajno last po treh zaporednih zmagah ali po petih zmagah v presledkih.

Najtežja riba se je ujela ribiču Zoranu Štruclinu – 2260 g. (DP Jugozahodna Štajerska).

Skupni ulov ribičev tekmovalcev je bil 109,410 kg.

Sledilo je kosilo in druženje v bližnjem gostišču.