Novice društva

Ostale novice društva

Tradicionalno srečanje Rotary kluba Novo mesto


Rotary International je organizacija svetovno povezanih poslovnežev in strokovnjakov iz različnih poklicev. Člani Rotary klubov po svetu skrbijo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih vzpodbujajo visoka etična načela in merila ter pomagajo širiti dobro voljo ter mir na svetu. Rotarijci načrtujejo in uresničujejo zelo različne humanitarne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenje ljudi v njihovi ožji sredini in tudi v svetovni skupnosti. Eden izmed klubov deluje tudi v Novem mestu. Rotarijci se redno sestajajo tedensko, gojijo prijateljstvo in se pogovarjajo o svojih načrtih, lokalnega in globalnega pomena. Članstvo odseva širok prerez poklicev v okolišu, kjer klub deluje.

Enega izmed tradicionalnih tedenskih sestankov, so člani Rotary kluba Novo mesto organizirali v prostorih našega društva, v ponedeljek, 21. 10. 2019. Po končanem uradnem delu sestanka, je predsednik društva, Jože Okoren prisotnim predstavil naše društvo, delovanje in aktivnosti, ki jih izvajamo. Izpostavil je predvsem težke socialne in bivanjske razmere posameznih članov. Člani Rotary kluba so nam ponudili pomoč, kot že mnogokrat do sedaj, pri zbiranju potrebnih sredstev za premostitev težkih socialnih stisk naših članov. Večer je potekal v sproščenem vzdušju.

Rotary klub Novo mesto je dolgoletni sodelavec in donator Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Takšnega dobrega sodelovanja si zagotovo želimo tudi v prihodnje.