Novice društva

Ostale novice društva

TRADICIONALNI ŽUPANOV SPREJEM PROSTOVOLJCEV V MO NOVO MESTO


5. decembra po vsem svetu obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva. Na ta dan organizacije ter posamezni prostovoljci po vsem svetu organizirajo razne aktivnosti z namenom, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev in tako razširjajo in razvijajo idejo prostovoljstva, idejo solidarnosti. Mednarodni dan prostovoljstva pa je tudi priložnost za vse, da se spomnimo na prispevek prostovoljcev k družbeni blaginji in trajnostnim ciljem na lokalni in mednarodni ravni.

Ob tej priložnosti je Mestna občina Novo mesto, v ponedeljek, 3. decembra, ob Mednarodnem dnevu invalidov, organizirala tradicionalni županov sprejem prostovoljcev, s krajšo slovesnostjo. Župan, g. Gregor Macedoni, je v prenovljenih prostorih Škofijske Karitas Novo mesto sprejel prostovoljce iz 34 društev, med njimi tudi predstavnike našega društva, ki delujejo na socialnem, humanitarnem in preventivno-zdravstvenem področju v Mestni občini Novo mesto. V svojem nagovoru se jim je zahvalil za njihovo nesebično in prizadevno delo pomoči potrebnim, njihovo predanost in za plemenita dejanja ter podporo skupnosti in institucijam.

V imenu prostovoljcev se je zahvalila osrednja govornica slovesnosti, ga. Natalija Petakovič, predsednica Društva življenje brez nasilja. Poudarila in izpostavila je, da je prostovoljstvo steber humane in sočutne družbe. Zato je »družba toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen.« Zahvalila se je občini za posluh in finančno podporo vsem prostovoljcem in društvom, ki delujejo na področjih sociale, zdravstva in širše.

V kulturnem delu programa so nastopili dijaki Tehniške gimnazije Šolskega centra Novo mesto ter mladi glasbenici na flavti Konservatorija Jurija Slatkonje.