Novice društva

Ostale novice društva

Rotary Klub in Lions Klub Novo mesto organizirala Dan za zdravje

Rotary Klub Novo mesto in Lions Klub Novo mesto že vrsto let s skupnimi akcijami delujeta in pomagata pomoči potrebnim v našem okolju. Ena od skupnih akcij je potekala v soboto, 14. decembra 2019, v nakupovalnem centru Qlandia Novo mesto, pod imenom Dan za zdravje.

Na dobrodelnem dogodku so poleg promocije skrbi za zdravje, organizirali tudi merjenje krvnega tlaka, katerega so izvajale študentke Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto, svetovanje zdravniškega in medicinskega osebje in ter demonstracije pravilne uporabe AED defibrilatorjev, obiskovalcem pa so se predstavila tudi podjetja s svojimi izdelki v skrbi za zdravje. Na dogodku so bili prisotni tudi člani našega društva.

Izkupiček dobrodelnega dogodka in zbranih sredstev donatorjev bodo organizatorji namenili našemu Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, pri nakupu prilagojenega vozila za potrebe prevoza članov.

Za to lepo gesto se v imenu vseh članov lepo zahvaljujemo članom Rotary Kluba in članom Lions Kluba ter vsem obiskovalcem in donatorjem, kateri so kakorkoli prispevali k temu, da dosežemo cilj, s katerim lahko našim članom omogočimo boljše in dostojnejše življenje.