Novice društva

Ostale novice društva

Ekipno tekmovanje v kegljanju - 13. Rudolfovi tedni športa


Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja je v okviru projekta 13. Rudolfovih tednov športa v organizaciji Zavoda Novo mesto, organiziralo ekipno tekmovanje v kegljanju. Tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 15. 04. 2019, na kegljišču Portoval v Novem mestu, katero je popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih.

Tekmovanja so se udeležile 4 ekipe pokrajinskih društev paraplegikov (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP severne Primorske in DP Istre in Krasa). Tekmovali so po pravilniku Zveze paraplegikov Slovenije. Za pravilni potek tekmovanja sta skrbela sodnika Matjaž Zaman in Aleš Čavlovič.

Največ kegljev je podrla in posledično osvojila pokal za prvo mesto domača ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1822 podrtih kegljev), drugo mesto je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (1682 podrtih kegljev), tretje DP Istre in Krasa (1406 podrtih kegljev) in četrto mesto ekipa DP severne Primorske (1277 podrtih kegljev).

Pokale in spominske medalje sta podelila referent za šport na društvu, Mirko Sintič in podpredsednica društva Martina Glavič. Mirko se je pred podelitvijo vsem prisotnim zahvalil za udeležbo in sodelovanje, zahvalil pa se je tudi prisotnima sodnikoma, za vso pomoč pri uspešni izpeljavi tekmovanja.