Novice društva

Ostale novice društva

Delavnica ročnih del v sodelovanju z Dijaškim domom Novo mesto

Na tokratni delavnici ženske dejavnosti - delavnici ročnih del, so nas obiskale dijakinje iz sosednjega Dijaškega in študentskega doma Novo mesto, skupaj z mentorico ga. Natašo Bavec in ravnateljico Doma, ga. Jasmino Rastoder Kafol.


Članice našega društva so za dijakinje pripravile delavnico iz dveh delov. V prvem delu so dijakinjam pokazale izdelavo okrasnih vazic iz vrvi. Vsaka udeleženka je izdelala svojo vazico, katero bo krasila njihove sobe v dijaškem domu.

V drugem delu delavnice pa so udeleženke izdelovale vezene voščilnice. Motive so si izbrale po želji in pod mentorstvom naših članic izdelale prekrasne voščilnice.


Delavnica je bila zelo zanimiva in poučna. Namen delavnice je bil predvsem medgeneracijsko sodelovanje. Članice društva so predale novo znanje in nove tehnike izdelovanja ročnih del mlajšim generacijam. Izmenjava in prenos izkušenj in spoznanj, druženje, učenje, pomoč ene generacije drugi, ustvarjanje, ohranjanje in širjenje socialne mreže so glavne značilnosti medgeneracijskega sodelovanja in to popoldne je bilo namenjeno ravno temu. Glede na pozitivne odzive smo prepričani, da je bila delavnica dobro izpeljana in je vsaka udeleženka pridobila novo znanje in izkušnje.


Z Dijaškim in študentskim domom Novo mesto sodelujemo že veliko časa in si tovrstnega sodelovanja zagotovo želimo tudi v prihodnje.