Novice društva

Ostale novice društva

3. Dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto



Splošna bolnišnica Novo mesto je 10. 04. 2019, ob Mednarodnemu dnevu zdravja organizirala, že tretjič zapored, Dan odprtih vrat pod geslom »Skupaj v zdravstvu – več zdravja v skupnosti«.

Eden poglavitnih namenov dogodka je bila predstavitev vseh invalidskih, humanitarnih in organizacij prostovoljstva, s prikazom dejavnosti (predvsem preventivni moment), ki delujejo na področju zdravstva, na posebnih za to namenjenih stojnicah.

Številni mimoidoči, pacienti, uslužbenci bolnišnice in drugi obiskovalci, so imeli enkratno priložnost se spoznati z dejavnostmi posameznih društev, ki so pomemben člen nadaljevanja bolnišničnega zdravljenja posameznih diagnoz.

Kot je v uvodnem govoru povedala direktorica bolnišnice, dr. Milena Kramar Zupan, je obojestransko sodelovanje zelo pomembno. Udeležence so nagovorili še: strokovni direktor bolnice, dr. Milivoj Piletič, župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, v imenu društev pa je spregovoril o pomenu dogodka za invalide in bolnike, predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Jože Okoren.