Novice društva

Ostale novice društva

24. memorial Jožeta Radeja v šahu

8. maja 2019 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, organiziralo turnir v šahu - 24. memorial Jožeta Radeja, v počastitev pokojnemu Jožetu Radeju, dolgoletnemu predsedniku društva in tudi predsedniku Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije, ki je bilo hkrati tudi 4. kolo lige ZPS – GRADEX. V letošnjem letu, je bil turnir tudi z mednarodno udeležbo. Turnir se je odvijal v prostorih Kulturnega centra Semič, pod vodstvom budnega očesa sodnika Marka Juriča, po hitropoteznem turnirju (švicarski sistem – 7 kol).

Udeleženih je bilo 17 tekmovalcev – šahistov, iz šestih pokrajinskih društev paraplegikov. Po končanem turnirju za memorial Jožeta Radeja in 4. kolo lige ZPS GRADEX, je sledila sledilo še mednarodno tekmovanje. Udeležilo so se ga tri ekipe iz Srbije ter Bosne in Hercegovine - 12 tekmovalcev šahistov ter 3. najboljši šahisti iz Slovenije.

Po končanih turnirjih sta športni referent našega društva, Mirko Sintič in direktorica Kulturnega centra Semič, ga. Irena Plut podelila spominske plakete in prehodni pokal za spominsko tekmovanje. Prvo mesto in prehodni pokal je osvojil Adam Dmitrovič (DP Ljubljana), za katerega velja pravilo, da ga mora osvojiti 3 x zaporedoma ali 5 x v presledkih in tako preide v trajno last. Drugo mesto je osvojil Igor Jeranko (DP Celje), tretje pa Ivica Vukadin (DP Kranj). Sledila je še podelitev pokalov in medalj za ligaško tekmovanje in mednarodni turnir. S pomočjo ga. Irene Plut jih je podelil Gregor Gračner, vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije.