Novice društva

Ostale novice društva

15. memorial Vlada Čurčija, tekmovanje v ribolovu



Tradicionalno tekmovanje v ribolovu, memorial Vlada Čurčija, je bilo letos že 15. po vrsti. Potekalo je v četrtek, 05. septembra 2019, na ribniku Raztez v Brestanici. Udeleženih je bilo 13 ribičev iz petih pokrajinskih društev.

Ob 8. uri zjutraj so se tekmovalci zbrali pred ribnikom. Pozdravil in nagovoril jih je predstavnik Ribiške družine Brestanica – Krško, g. Sandi Strupeh. Sledil je popis tekmovalcev in žrebanje lovnih mest. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o ribolovu.

Po bogatem ulovu in njegovem tehtanju je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov. Prisotne je nagovoril referent za šport našega društva, Mirko Sintič. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje.

Največ rib je ulovil Rudi Centrih iz DP Jugovzhodne Štajerske (15890 g), drugi je bil Franc Štefanič, član našega društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (9060 g), tretje mesto pa je osvojil član DP Prekmurja in Prlekije, Slavko Dunaj (8410 g).

Prehodni pokal je osvojil Rudi Centrih (DP Jugovzhodna Štajerska).

Najtežja riba se je ujela ribiču Silvestru Križaniču – 4820 g. (DP Prekmurja in Prlekije).

Sledilo je kosilo in druženje v bližnjem gostišču.