Novice društva

Ostale novice društva

Turnir v kegljanju invalidov

V okviru »Štukljevega leta«, ki ga v letu 2018 organizira Mestna občina Novo mesto, v počastitev 120. letnice rojstva olimpionika Leona Štuklja, poteka tekom leta veliko aktivnosti. V okviru projekta Zdrav duh v Novem mestu, sodeluje tudi naše društvo. S svojimi aktivnostmi želimo širši javnosti predstaviti pomen in oblike športa invalidov, v Novem mestu in širše.

Šport je za paraplegike in tudi ostale invalide ključnega pomena. Udejstvovanje na športnem področju pripomore k zdravemu življenju, ohranjevanju psihofizičnih sposobnosti in aktivnemu preživljanju prostega časa. Predstavlja pa tudi druženje in razvedrilo.

Z namenom predstavitve in promocije športa invalidov, je naše društvo, poleg novinarske konference, organiziralo tudi turnir v kegljanju invalidov. Na turnirju so sodelovali tekmovalci našega društva in tekmovalci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto.

Turnir je potekal v torek, 16. 10. 2018, na kegljišču Portoval, v Novem mestu. Tekmovalo je 8 tekmovalcev. Sodil je Matjaž Zaman. Turnir je potekal v posamezni konkurenci, po pravilniku o tekmovanju v kegljanju za slepe in slabovidne.

Po končanem turnirju, je v prostorih našega društva potekala pogostitev in razglasitev rezultatov ter podelitev medalj prvim trem najboljšim kegljačem. Tekmovalce je nagovoril športni referent društva, Mirko Sintič in razglasil rezultate ter podelil medalje.

Z največ podrtimi keglji je 1. mesto osvojil član našega društva Tone Kanc (720), 2. mesto si je izboril Josip Bihar (710), član Medobčinskega društva slepih in slabovidnih, 3. mesto pa je osvojil prav tako član našega društva, Franc Kuhelj (621).

Mirko se je vsem sodelujočim še zahvalil za udeležbo in jim zaželel še veliko športnih dosežkov v prihodnje ter jih povabil na krajše druženje.