Ribiško tekmovanje - 14. memorial Vlada ČURČIJA

19. septembra 2018 je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja organiziralo tradicionalni 14. memorial Vlada Čurčija, v ribolovu. Tekmovanje je letos potekalo na ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica - Krško). Udeleženih je bilo 24 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev.

Zjutraj nas je pričakal predstavnik Ribiške družine Brestanica – Krško, g. Sandi Strupeh. Sledil je popis tekmovalcev in žrebanje lovnih mest. G. Strupeh nam je še zaželel dober ulov in dobro počutje na njihovem ribniku. Tekmovanje je potekalo v posamezni konkurenci, po pravilniku o ribolovu.

Po bogatem ulovu in njegovem tehtanju smo imeli kosilo v bližnjem gostišču, sledila je razglasitev rezultatov in podelitev medalj in prehodnega pokala.

Največ rib je ulovil Rudi Centrih iz DP Jugovzhodne Štajerske (16546 g), drugi je bil Franc Štefanič, član našega društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (14841 g), tretje mesto pa je osvojil prav tako član našega društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Gašper Peček (10492 g).

Prehodni pokal je osvojil Rudi Centrih (DP Jugovzhodna Štajerska). Prehodni pokal preide v trajno last po treh zaporednih zmagah ali petih zmagah v presledkih.

Najtežja riba se je ujela ribiču Rudiju Centrihu – 4584 g (DP JV Štajerske).

Zahvaljujemo se Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in odlično izpeljano tekmovanje.