Novice društva

Ostale novice društva

Preventivno predavanje in pregled




Naše društvo veliko pozornosti namenja preventivi in ohranjevanju zdravja naših članov. Tako vsako leto v prostorih društva organiziramo preventivno predavanje in pregled s področja interne medicine. Že več let ugotavljamo, da je to eden izmed najbolj obiskanih dogodkov na društvu.

Letošnji pregled smo organizirali v torek, 13. 11. 2018. Našemu vabilu sta se prijazno odzvali prim. Tatjana Erjavec dr. med. spec. internistka in dipl. višja medicinska sestra Branka Vipavec, obe iz Univerzitetnega inštituta za rehabilitacijo invalidov Soča (URI –Soča), v Ljubljani, ki sta izvajali pregled. Pregleda se je udeležilo 50 članic in članov, s svojci in spremljevalci.

V uvodnem delu nam je prim. dr. Erjavčeva podala nekaj kratkih navodil in smernic za zdravo življenje, nato pa je sledil pregled in meritve sladkorja in holesterola v krvi in krvnega tlaka. Vsakemu udeležencu sta izvajalki podali tudi navodila in priporočila na katerem področju morajo še posebej poskrbeti za svoje zdravje.

Po končanih pregledih je sledilo še družabno srečanje, izmenjava dragocenih izkušenj in medsebojno spoznavanje.



V dopoldanskem času pa so naše vedno marljive članice, pa tudi člani, na delavnici ročnih del izdelovale novoletne okraske – »novoletne smrečice iz storžev«.

Merjenje sladkorja in holesterola v krvi in krvnega tlaka članom.