Novice društva

Ostale novice društva

Novinarska konferenca v prostorih društva

Mestna občina Novo mesto je leto 2018 razglasila za »Štukljevo leto«, v okviru katerega obeležujejo 120. obletnico rojstva največjega slovenskega olimpionika vseh časov, Novomeščana Leona Štuklja. Tudi naše društvo je vključeno v ta program, predvsem z namenom predstavitve pomena in oblik športa invalidov.

V ta namen in namen predstavitve še nekaterih programskih aktivnosti društva, smo v petek, 12. 10. 2018, v prostorih našega Društva organizirali Novinarsko konferenco.

Novinarske konference se je udeležilo kar nekaj predstavnikov medijev na lokalni in državni ravni ter članov in sodelavcev našega društva.

Predsednik društva Jože Okoren, je predstavnikom medijev predstavil aktivnosti in delovanje društva, večji poudarek pa je namenil športu invalidov, njegovemu pomenu za invalide in izvajanju športnih aktivnosti na društvu.

Ob tej priložnosti je Jože Okoren predstavil tudi svojo knjigo z naslovom »Dvajset nageljnov in voziček«, katero je izdal ob svojem jubileju in 50 – letnem delovanju kot paraplegik.

Na konferenci sta se predstavila tudi mlada člana, košarkar Robi Bojanec in Gašper Mlakar, ki si še utrjuje svojo pot v igranju namiznega tenisa. Predstavila sta svoji osebni zgodbi in svoje vizije za nadaljnjo življenje.

Robiju Bojancu je bil ob tej priložnosti tudi uradno izročen športni voziček za košarko na vozičkih. Denar zanj je zbral s pomočjo različnih donatorjev. Robi je eden izmed najbolj obetavnih mladih košarkarjev na vozičkih in dober zgled vsem mladim paraplegikom. Novinarske konference se je udeležil tudi Žiga Kobaševič, trener slovenske reprezentance v košarki na vozičkih, v kateri igra tudi Robi Bojanec.

Med prisotnimi na konferenci pa je bil tudi Matej Žagar, strokovni sodelavec podjetja Soča Oprema d.o.o., iz Ljubljane, kateri so dobavili košarkarski voziček.