Novice društva

Ostale novice društva

Delavnica ročnih del v sodelovanju z RIC Novo mesto

V ponedeljek, 15. 10. 2018, so se naše vedno marljive članice sestale na dejavnosti žensk - delavnici ročnih del. Tokratna delavnica je bila izvedena s pomočjo strokovnih izvajalcev iz Razvojno izobraževalnega centra (RIC) Novo mesto.

Delavnica je bila sestavljena iz dveh delov. Prvi del sta izvajala strokovni delavec iz RIC-a, Uroš Simončič in sodelavec programa Projektno učenje mladih (PUM-O), Dejan Novak. Članice so, s pomočjo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, izdelovale holograme. Po začetnih skrbeh, da ta tehnologija ni za njih, so kmalu ugotovile, da je zelo preprosto in bile navdušene nad končnimi rezultati. Hologrami, kateri so se prikazovali, so bili zares nekaj posebnega.

Drugi del delavnice je izvajala ga. Mirjam Matjašič. Udeleženkam delavnice je pokazala izdelavo okrasnih drevesc iz žice in perlic. Tehnika izdelave se imenuje »sakuro« tehnika. Z malo ročnih spretnosti, so izdelale prekrasne okraske.

Delavnica je bila zelo zanimiva in poučna, predvsem pa zelo motivacijska . Članice so pridobile novo znanje in nove tehnike izdelovanja ročnih del. Dan je minil v sproščenem vzdušju.